阅读理解。 As we know, there are differences between Western..

题目内容:
阅读理解。
      As we know, there are differences between Western culture and Chinese culture. We can see
differences when we pay attention to the way some words are used. Let's look at the words about
animals and ants.
      Although dogs are thought to be honest and good friends of humans,most expressions in Chinese
about the dog, for example, "a homeless dog", "a running dog" and "a dog catching a mouse", have
negative meanings. But in Western countries, people use "dog" to describe positive actions. In English,
for example, "You are a lucky dog" means "You are a lucky person". And "Every dog has its day" means
"Each person has good luck sometimes". However. Chinese love cats very much. But in Western culture
"cat" is often used to describe a woman who is cruel (冷的). There are many other examples of how
"cat" is used differently as well.  
      The rose is regarded (视为) as a symbol (象征) of love in both China and some Western countries.
People think the rose stands for (代表) love, peace, courage and friendship. And the rose is the national
flower of England,America and many other countries. 
      The words about animals and plants are used in positive or negative ways in different cultures. We
can learn about many differences in different cultures by comparing how some words are used.
1.The word "dog" in Chinese usually _______.
[     ]
A.stands for peace
B.stands for good luck
C.has a negative meaning
D.has a positive meaning
2."Every dog has its day " means "_______".
[     ]
A.Everybody in the world is lucky
B.Each person has his own way of life
C.If one works hard,he's sure to succeed
D.Everybody has a time in life to be lucky
3.Western people usually use "cat" to refer to "_______".
[     ]
A.a tired person
B.a brave man
C.a homeless person
D.an unkind woman
4.Which of the following is TRUE according to the passage?
[     ]
A."A lucky dog" means "a lucky person" in Western countries.
B.Chinese people prefer dogs to cats.
C.Western people consider cats to be good friends.
D.The rose is the national flower of all the Western countries.
5.What does the writer talk about in the passage?
[     ]
A.Some words have both negative and positive meanings.
B.Different countries have different cultures.
C.The rose means the same in Chinese culture and Western culture.
D.Western culture and Chinese culture have a lot in common.
参考答案:
答案解析:

支付宝转账赞助

支付宝扫一扫赞助

微信转账赞助

微信扫一扫赞助

留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码: